Apsorpcija

Tema ovogodišnjeg izdanja PDP konferencije pod nazivom “Apsorpcija” ističe činjenicu da sve što percipiramo, gledamo, slušamo, konzumiramo, sva dešavanja kojima smo izloženi i životna iskustva kroz koja prolazimo i kao pojedinci i kao deo društva se reflektuju kroz naš rad. Sve što do nas dolazi spolja utiče na ono šta kao autori stvaramo ili postaje deo našeg autorskog narativa i proizvodi našu reakciju. Drugi aspekt ove teme je interpretacija procesa kao potpune prožetosti onim što nas okružuje i šta konzumiramo. Bivanje u sadržaju koji konzumiramo u nama pokreće nesvesne, automatske procese analize i inspiracije što nas dovodi do stanja koje vodi ka kreiranju nečega novog: novog sebe, novih veština i razumevanja određene teme.

Tema “Apsorpcija” ne daje odgovor na pitanje kakav, čiji, koju količinu i kojim kanalima pojedinac treba da konzumira određene sadržaje, već otvara niz pitanja koja će mu pomoći da sam dođe do zaključaka i da ga podstaknu da preispita svoje navike koje na svesnom ili nesvesnom nivou utiču na stvaranje okvira kroz koji posmatramo realnost i u kome kao autori stvaramo.

Učesnici konferencije će pored predstavljanja svog autorskog opusa publici predstaviti i sve uticaje koji se ogledaju u njihovom stvaralaštvu danas i šta ih je oblikovalo kao autore.

Ulaz je slobodan!

Sva predavanja i propratni program PDP konferencije su besplatni za posetioce.

PROGRAM KONFERENCIJE

— PDP XI —

Upoznajte ovogodišnje predavače.

Ben Johnston

Interdisciplinarni umetnik iz Kanade koji većinu svog rada zasniva na tradicionalnom pristupu, time dajući svom opusu prepoznatljivost i živost.

Wolfgang Bohusch

Wolfgangov fotografski rad ne bira mesto — on funkcioniše istim intenzitetom u studiju kao i na ulicama Indije, Francuske i Japana.

Valentina Casali

Kroz ručno rađena slova i fontove, Valentina spaja pop kulturu sa funkcionalnošću kaligrafije kao zasebnog vida umetničke ekspresije.

Marco Goran Romano

Marco je uspeo da izgradi autentičan stil pre svega jer studiozno i skoro matematički pristupa svom kreativnom procesu, tako stvarajući inteligentne, čitljive ilustracije.

Linnch

Izjašnjavajući se primarno kao ilustrator i animator, Linnch-ova umetnost je bogata unutrašnjom logikom, dok se u isto vreme poigrava sa različitim vizuelnim formama.

Degrau Studio

Nastao prvo kao The Royal Studio, Degrau je stekao popularnost zbog jasnog, ali i intrigantnog vizuelnog jezika koji se skoro uvek zasniva na razgovoru.

Neo Neo Studio

Ovaj švajcarski studio se bavi editorijalnim dizajnom, tipografijom, veb dizajnom i štampanim materijalom, trudeći se da sarađuje kako sa institucijama, tako i sa pojedincima.

Marko Oljača

Novosadski produkt dizajner koji se godinama bavi dizajnom nameštaja. Njegovo ime i delo je prepoznatljivo na Belgrade Design Week-u, gde se istakao kao prominentan mladi stvaralac.

Tamara Maksimović

Nakon uspešnog kreiranja novog vizuelnog identiteta za Air Serbia, gde je i radila kao kreativna direktorka, Tamara nastavlja da se bavi brendingom i kreativnim strategijama.

Mane Radmanović

Vizuelni umetnik i grafički dizajner iz Beograda. Polje njegovog interesovanja je široko i bazirano na eksperimentu.

Nikola Rajić

Grafički dizajner i aktivista iz Novog Sada. Freelance designer i osnivač štamparije “Novi obrt”.

PDP konferencija kreativnih medija

PDP (Print, Design, Photography) je konferencija kreativnih medija koja već 11 godina okuplja dizajnere, fotografe i druge vizuelne stvaraoce sa ciljem da putem predavanja, radionica i izložbi edukuje publiku u oblastima kreativnih medija, kao i da putem konkursa promoviše rad studenata i mladih autora.

NOVA LOKACIJA PDP KONFERENCIJE

Kulturna stanica Svilara

PDP konferencija se ove godine seli u jedan od najznačajnijih objekata industrijskog nasleđa Novog Sada. Od 10. do 13. oktobra pronađite nas u Almaškom kraju u Svilari – novom centru kreativnosti grada!

VIŠE INFORMACIJA

Neki oD PREDAVAČA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNE KONFERENCIJE

Prethodni predavači

Patrick Thomas

Britanski grafički umetnik, edukator i autor. Živi i radi u Berlinu.

DIA Studio

Dizajn studio iz Njujorka čiji je rad baziran na tipografiji i pokretu.

David Carson

Dizajn ikona čiji je rad revolucionalizovao grafički dizajn u Americi.

Leta Sobierajski

Multidisciplinarna dizajnerka i art direktorka iz Njujorka.

Spassky Fischer

Dizajn studio iz Pariza fokusiran na umetničke i projekte u kulturi.

Studio Elastik

Studio za vizuelne komunikacije i grafički dizajn iz Beča.

Remed

Francuski umetnik prepoznatljiv po muralima velikih formata.

LWZ Studio

Studio čiji se rad bazira na eksperimentalnom dizajnu i animaciji.

PDP u fotografijama.

Ne propusti najnovije vesti!

Prijavi se na našu mejling listu!

nećemo spamovati, obećavamo!

Tražiš naš press kit?

KLIKNI OVDE