Konkurs je otvoren!

Tema ovogodišnjeg izdanja PDP konferencije pod nazivom “Apsorpcija” ističe činjenicu da sve što percipiramo, gledamo, slušamo, konzumiramo, sva dešavanja kojima smo izloženi i životna iskustva kroz koja prolazimo i kao pojedinci i kao deo društva se reflektuju kroz naš rad. Sve što do nas dolazi spolja utiče na ono šta kao autori stvaramo ili postaje deo našeg autorskog narativa i proizvodi našu reakciju. Drugi aspekt ove teme je interpretacija procesa kao potpune prožetosti onim što nas okružuje i šta konzumiramo. Bivanje u sadržaju koji konzumiramo u nama pokreće nesvesne, automatske procese analize i inspiracije što nas dovodi do stanja koje vodi ka kreiranju nečega novog: novog sebe, novih veština i razumevanja određene teme.

Tema “Apsorpcija” ne daje odgovor na pitanje kakav, čiji, koju količinu i kojim kanalima pojedinac treba da konzumira određene sadržaje, već otvara niz pitanja koja će mu pomoći da sam dođe do zaključaka i da ga podstaknu da preispita svoje navike koje na svesnom ili nesvesnom nivou utiču na stvaranje okvira kroz koji posmatramo realnost i u kome kao autori stvaramo.

Učesnici konferencije će pored predstavljanja svog autorskog opusa publici predstaviti i sve uticaje koji se ogledaju u njihovom stvaralaštvu danas i šta ih je oblikovalo kao autore.

Želiš da budeš deo ovogodišnje konferencije?

Prijavi se na naš konkurs!

Više Detalja

PDP konferencija kreativnih medija

PDP (Print, Design, Photography) je konferencija kreativnih medija koja već 11 godina okuplja dizajnere, fotografe i druge vizuelne stvaraoce sa ciljem da putem predavanja, radionica i izložbi edukuje publiku u oblastima kreativnih medija, kao i da putem konkursa promoviše rad studenata i mladih autora.

NOVA LOKACIJA PDP KONFERENCIJE

Kulturna stanica Svilara

PDP konferencija se ove godine seli u jedan od najznačajnijih objekata industrijskog nasleđa Novog Sada. Od 10. do 13. oktobra pronađite nas u Almaškom kraju u Svilari – novom centru kreativnosti grada!

VIŠE INFORMACIJA

Neki oD PREDAVAČA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNE KONFERENCIJE

Prethodni predavači

Patrick Thomas

Britanski grafički umetnik, edukator i autor. Živi i radi u Berlinu.

DIA Studio

Dizajn studio iz Njujorka čiji je rad baziran na tipografiji i pokretu.

David Carson

Dizajn ikona čiji je rad revolucionalizovao grafički dizajn u Americi.

Leta Sobierajski

Multidisciplinarna dizajnerka i art direktorka iz Njujorka.

Spassky Fischer

Dizajn studio iz Pariza fokusiran na umetničke i projekte u kulturi.

Studio Elastik

Studio za vizuelne komunikacije i grafički dizajn iz Beča.

Remed

Francuski umetnik prepoznatljiv po muralima velikih formata.

LWZ Studio

Studio čiji se rad bazira na eksperimentalnom dizajnu i animaciji.

PDP u fotografijama.

Ne propusti najnovije vesti!

Prijavi se na našu mejling listu!

nećemo spamovati, obećavamo!