Apsorpcija

Tema ovogodišnjeg izdanja PDP konferencije pod nazivom “Apsorpcija” ističe činjenicu da sve što percipiramo, gledamo, slušamo, konzumiramo, sva dešavanja kojima smo izloženi i životna iskustva kroz koja prolazimo i kao pojedinci i kao deo društva se reflektuju kroz naš rad. Sve što do nas dolazi spolja utiče na ono šta kao autori stvaramo ili postaje deo našeg autorskog narativa i proizvodi našu reakciju. Drugi aspekt ove teme je interpretacija procesa kao potpune prožetosti onim što nas okružuje i šta konzumiramo. Bivanje u sadržaju koji konzumiramo u nama pokreće nesvesne, automatske procese analize i inspiracije što nas dovodi do stanja koje vodi ka kreiranju nečega novog: novog sebe, novih veština i razumevanja određene teme.

Tema “Apsorpcija” ne daje odgovor na pitanje kakav, čiji, koju količinu i kojim kanalima pojedinac treba da konzumira određene sadržaje, već otvara niz pitanja koja će mu pomoći da sam dođe do zaključaka i da ga podstaknu da preispita svoje navike koje na svesnom ili nesvesnom nivou utiču na stvaranje okvira kroz koji posmatramo realnost i u kome kao autori stvaramo.

Učesnici konferencije će pored predstavljanja svog autorskog opusa publici predstaviti i sve uticaje koji se ogledaju u njihovom stvaralaštvu danas i šta ih je oblikovalo kao autore.

PDP konkurs za grafičke radove i fotografiju je zatvoren

Hvala vam na učešću!

Vidimo se na PDP XI, od 10 do 13. oktobra u Svilari

PDP konferencija kreativnih medija

PDP (Print, Design, Photography) je konferencija kreativnih medija koja već 11 godina okuplja dizajnere, fotografe i druge vizuelne stvaraoce sa ciljem da putem predavanja, radionica i izložbi edukuje publiku u oblastima kreativnih medija, kao i da putem konkursa promoviše rad studenata i mladih autora.

NOVA LOKACIJA PDP KONFERENCIJE

Kulturna stanica Svilara

PDP konferencija se ove godine seli u jedan od najznačajnijih objekata industrijskog nasleđa Novog Sada. Od 10. do 13. oktobra pronađite nas u Almaškom kraju u Svilari – novom centru kreativnosti grada!

VIŠE INFORMACIJA

Neki oD PREDAVAČA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNE KONFERENCIJE

Prethodni predavači

Patrick Thomas

Britanski grafički umetnik, edukator i autor. Živi i radi u Berlinu.

DIA Studio

Dizajn studio iz Njujorka čiji je rad baziran na tipografiji i pokretu.

David Carson

Dizajn ikona čiji je rad revolucionalizovao grafički dizajn u Americi.

Leta Sobierajski

Multidisciplinarna dizajnerka i art direktorka iz Njujorka.

Spassky Fischer

Dizajn studio iz Pariza fokusiran na umetničke i projekte u kulturi.

Studio Elastik

Studio za vizuelne komunikacije i grafički dizajn iz Beča.

Remed

Francuski umetnik prepoznatljiv po muralima velikih formata.

LWZ Studio

Studio čiji se rad bazira na eksperimentalnom dizajnu i animaciji.

PDP u fotografijama.

Ne propusti najnovije vesti!

Prijavi se na našu mejling listu!

nećemo spamovati, obećavamo!