PODRŠKA ZAJEDNICE

PDP konferencija je neprofitan, nezavisno organizovan događaj posvećen razvoju dizajn scene u Srbiji. Svakog oktobra okupljamo domaće i internacionalne dizajnere i umetnike koji kroz predavanja, radionice, panel diskusije i izložbe edukuju mlade kreativce. 

Voditi neprofitno udruženje nimalo nije lako – naročito kada je u pitanju uska niša kao što je naša. Dizajn u Srbiji nije oblast koja je prepoznata kao strateški važna za razvoj društva, kao što mi smatramo da bi trebala da bude. To znači da, ako si nezavistan, podrška koju dobijaš od različitih lokalnih i nacionalnih fondova nije konzistentna i nije dovoljna. 

Programski konferencija svake godine raste, okuplja sve više aktuelnih umetnika iz celog sveta koji predstavljaju svoje projekte, ideje i procese rada mladim kreativcima u Srbiji. 

Ove godine, konferencija je dobila tri puta manju novčanu podršku nego prethodnih, stoga smo se odvažili da prvi put pozovemo zajednicu upomoć – hitno je. 

Mislimo da je važno da ovaj događaj ostane dostupna svima – i onima koji su mladi i talentovani, a nisu u mogućnosti da odlaze na konferencije sa visokim kotizacijama. 

Svaki iznos koji donirate biće potrošen na realizaciju programa konferencije koji će u toku četiri dana pružiti priliku mnogim sjajnim mladim ljudima da se dodatno edukuju, međusobno povežu i neposredno upoznaju sa radom autora iz pet zemalja koji će podeliti svoje iskustvo i procese rada. 

Vidimo se na PDP konferenciji! 

Podaci za uplatu su u nastavku:

Račun primaoca: 160-344945-37
Šifra plaćanja za fizička lica: 189 (289)
Šifra plaćanja za pravna lica: 287
Svrha uplate: Donacija
Primalac: Udruženje Ink Fest, Karlovački drum 2A, Petrovaradin, Srbija