O PDP-u

PDP (Print, Design, Photography) je konferencija kreativnih medija koja već 11 godina okuplja dizajnere, fotografe i druge vizuelne stvaraoce sa ciljem da putem predavanja, radionica i izložbi edukuje publiku u oblastima kreativnih medija, kao i da putem konkursa promoviše rad studenata i mladih autora.

Multidisciplinarni program PDP konferencije svake godine obuhvata predavanja, radionice, audio-vizuelne performanse, i predstavljanje autora i radove sa PDP konkursa za dizajnere, ilustratore i druge vizuelne stvaraoce. Od osnivanja do danas, ulaz na PDP konferenciju je u potpunosti besplatan za sve posetioce.

Ovogodišnje izdanje PDP konferencije biće održano od 10. do 13. oktobra u Kulturnoj stanici Novog Sada – Svilari!

Poslednje 10. izdanje PDP konferencije održano je na četiri lokacije u Novom Sadu od 11. do 14. oktobra, sa više od 1000 posetilaca iz Novog Sada i gradova iz regiona. Tokom četiri dana održano je 6 različitih predavanja, 7 različitih izložbi i radionice za više od 90 učesnika.

Prošlogodišnja konferencija okupila je, po tradiciiji, najistaknutija imena kreativne scene iz celog sveta koji su tokom trajanja konferencije Novi Sad učinili epicentrom dizajna i kreativne energije. Pogledajte kako je to izgledalo!

POGLEDAJ VIDEO

O INK Festu

Udruženje građana INK fest je nevladino i neprofitno udruženje osnovano 2010. godine u Novom Sadu osnovano sa idejom zalaganja za širenje kulture, umetnosti i kreativnosti u Novom Sadu i u regionu, razvijanje i unapređenje kulturnih vrednosti, za edukacija mladih u oblastima kulture i radi organizovanja umetnickih dogašaja sa ciljem promovisanja neafirmisanih umetnika i mladih autora.

Kroz multidisciplinarni pristup vizuelnim medijima, PDP konferencija kreativnih medija  kreira prostor za inovacije u radu, osnaživanje mladih dizajnera i drugih vizuelnih umetnika i njihovo uključivanje u savremene tokove kreativnih industrija, podstiče stvaralaštvo domaćih autora putem informisanja o svetskim trendovima u oblastima vizuelnih medija i pružanja prilike za povezivanje sa profesionalcima iz inostranstva i predstavljanje svog rada na međunarodnoj sceni.

Članovi udruženja koji vode konferenciju imaju kapacitet da ispune sve zahteve realizacije projekta i da istovremeno stvore rezultate koji imaju dugoročni uticaj na pojedince koji učestvuju a tim i na samu lokalnu zajednicu.

Udruženje INK fest se pored PDP konferencije, bavi i organizovanjem izložbi, radionica kao i mnogih događaja kojima je u cilju razvoj i promovisanje oblasti grafičkog dizajna, produkt dizajna, arhitekture, fotografije, ilustracije i interaktivnih oblika vizuelnog izraza. U pogledu kreativnih industrija, članovi Udruženja promovišu holistički pristup dizajnu i smatraju da takav pristup može pomoći umetnicima da prigrle koncept celoživotnog učenja i da sve promene koje se u ovim oblastima dešavaju konstantno, prihvataju i idu im u susret.

Kroz organizovanje i učestvovanje u različitim događajima slične tematike u zemlji i regionu, ostaju u toku sa trendovima u Srbiji i svetu. Konstantno prate dešavanja u ovoj oblasti i putem raznovrsnih događaja tokom godine pokušavaju da na što bolji način približe te trendove publici, posetocima, zainteresovanima.

Članovi Udruženja vas i ovim putem pozivaju da nam se pridružite na XI izdanju PDP konferencije ove godine od 10. do 13. oktobra u kulturnoj stanici Svilara!