Kulturna stanica Svilara

ĐorĐa RajkoviĆa 6b
Novi Sad, Serbia

Kulturna stanica Svilara je novi prostor namenjen kulturi u Novom Sadu. Nastala je revitalizacijom nekadašnje fabrike svile i jedan je od važnih simbola industrijskog nasleđa grada. Ova lokacija biće ujedno i epicentar ovogodišnjeg izdanja PDP konferencije u kojoj će biti održana sva predavanja, deo izložbenog programa i neke od radionica.

Kulturna stanica Eđšeg

Antona Čehova 4
Novi Sad, Serbia

Naziv ovog velelepnog zdanja na mađarskom jeziku znači “jedinstvo”, pojam koji reflektuje i sadržaj PDP konferencije koja je posvećena različitim oblicima vizuelnog stvaralaštva – od dizajna, preko ilustracije, animacije, fotografije do arhitekture i vizuelnih umetnosti. Sve te oblasti na konferenciji se prepliću, dopunjuju i čine jedno jedinstvo obuhvaćeno terminom “kreativni mediji”. U ovom prostoru tokom PDP-a biće održane radionice i deo propratnog programa konferencije.

KC Lab

Dr. Hempta 2
Novi Sad, Serbia

Kulturni Centar LAB je smešten u modernistickoj kući nadomak Futoškog parka i predstavlja jedinstveno mesto susreta i eksperimenta za samozaposlene profesionalce i kreativne grupe koje deluju na polju kreativnih ekonomija, socijalnog preduzetništva i kulture. Ove godine u KC Labu u okviru PDP XI moći ćete da pogledate Belgrade Raw izložbu i budete deo noćno-muzičkog programa ovogodišnje konferencije!

Železnička stanica

Bulevar Jaše Tomića 4
Novi Sad, Serbia

Izgrađena 1964. godine jedinstvena je zbog modernističkog stila i brojnih pohvala za lucidno izvedenu ideju projektovanog krova, koji podseća na krovove tradicionalnih vojvođanskih panonskih kuća. Ž stanica je ove godine nova lokacija PDP programa gde svi zainteresovani do 15. oktobra mogu pogledati Swiss Style Now izložbu.